CLEARWATER, FLORIDA

NAGYBAN GONDOLKODUNK – A SCIENTOLOGY EGYHÁZ HATVÁNYOZOTT TERJESZKEDÉSSEL ÜNNEPLI AZ ALAPÍTÓ SZÜLETÉSNAPJÁT

2024. MÁRCIUS 16.

Több ezer Scientologist gyűlt össze Floridából és a világ minden tájáról a vallás szellemi központjában, Clearwaterben, hogy megünnepelje L. Ron Hubbard, az Alapító születésnapját – amelynek része a legendás születésnapi játék –, és ünnepélyes keretek között ünnepelje az ő jövőképét és a technológiáját egyaránt.

Ez volt az a születésnapi buli, amelyre emberek ezrei vártak. Valójában minden korábbinál több Scientologist töltötte meg a Ruth Eckerd Hallt ezen az éves ünnepségen.

Egy páratlan zenekar tartott 30 perces, felvillanyozó koncertet – amelyhez szólisták és táncosok csatlakoztak, sőt, Stanley Clarke Grammy-díjas basszusgitáros is fellépett –, majd tűzijáték és álló taps (amelyből az este folyamán még több tucat lesz) köszöntötte David Miscavige-et, a Religious Technology Center Vezetőtestületének Elnökét, amikor színpadra lépett L. Ron Hubbard (LRH) születésnapjának megünneplésére.

Talpra ugrik a közönség (ahogy az este folyamán még több tucat alkalommal megtörténik), hogy mennydörgésszerű álló tapssal köszöntse David Miscavige-et, a Religious Technology Center Vezetőtestületének Elnökét, amikor a színpadra lép L. Ron Hubbard, az Alapító születésnapi ünnepségén.

Az este inspiráló témáinak egyike, a „nagyban gondolkodás” végig jelen volt az örömteli, teljes pompával és zsúfolt nézőtér előtt megtartott ünnepen, amely magában foglalta az elmúlt évben elért eredmények áttekintését, valamint annak bemutatását, ahogy újonnan képzett ügyvezetők indulnak az ideális orgokba világszerte, miután befejezték a Scientology történelmének legfontosabb képzési programját.

Visszatérve Clearwater nevezetes előadó művészeti központjába, David Miscavige először L. Ron Hubbard emléke előtt tisztelgett, majd üdvözölte a megjelent több ezer embert, akik közeli helyekről és a világ távoli tájairól érkeztek, hogy megünnepeljék mindazt, ami a legutóbbi születésnapi összejövetel óta történt.

Volt vidámság, volt varázslat, de mindenekelőtt még sokkal több minden – több ember, több jó hír –, és még sok más, ami csak ezután következik.

„Alkalomhoz illően ma este átadjuk azt, amit LRH a leginkább szeretett volna a születésnapjára: Nemcsak a születésnapi játékot, amely a TERJESZKEDÉST jelképezi – mondta David Miscavige a közönségnek a szombat esti ünnep elején –, hanem azt az elkerülhetetlen terjeszkedést is, amelyet az ő technológiája táplál, és amely az ideális orgokban ölt testet.

De miért használnánk enyhe kifejezést? – folytatta. – Az igazság az, hogy a mai estét mérföldkő jelentőségű vízválasztónak tekinthetjük, amelyet követően soha nem fogunk visszanézni. Ráadásul e mérföldkő számos további fejleményhez is vezet.”

David Miscavige bemutatta azt a rengeteg elismerést, amellyel L. Ron Hubbardot illették, amióta ez a közönség utoljára összegyűlt:

  • Washingtonban LRH mint Amerika legfiatalabb Sas cserkésze vonult be a történelembe, és ma az Egyesült Államok Kongresszusa emlékezik meg róla, hogy épp 100 éve annak, hogy utat mutat a cserkészek több generációja számára.
  • A Fülöp-szigeteken, ahol a fiatal L. Ron Hubbard a nyugati világ előtt ismeretlen csodákra bukkant, és ahol bölcsessége tiszteletére egy főszultán egyszerűen királyi főnöknek nyilvánította LRH-t, amely cím adományozása igen ritka.
  • És Afrikában, ahol LRH azért harcolt, hogy egy nép ledobja az elnyomás láncait, és ahol jelentős afrikai uralkodók szent leopárdbőrt adományoztak neki, amelyet egyébként csak királyi sarj adhat királyi sarjnak. Ezzel az ajándékkal együtt kifejezték mély megbecsülésüket LRH iránt, és aziránt, amit megálmodott Afrikával, az Emberiség jelentős jövőjének forrásával kapcsolatban: „A Scientology-technológiával az oldalunkon most már folyamatban van ennek a következő nagy civilizációnak az építése.”
  • Ugyanígy érkezett azoknak az elismeréseknek a hulláma, amelyek mind L. Ron Hubbard globális humanitárius örökségét illették elismeréssel:

  • A tanulási technológiáját, amely az elmúlt fél évszázad során több mint 64 millió tanulónak segített megtanulni írni és olvasni.
  • A drogrehabilitációs technológiáját, amely számtalan életet mentett meg egy központokból álló hálózat révén, és amely kétszer olyan eredményes, mint a világ bármely más főbb rehabilitációs központja.
  • Végül pedig ott van a kedvesség és erkölcs technológiája – ezt az a 21 szabály tartalmazza, amelynek forrása Az út a boldogsághoz című, most már 118 főbb nyelven elérhető észszerű útmutató az élethez.
  • Végtelen elismerés és hála áradt a tudósokból, kulturális intézményekből, vallási vezetőkből, köztisztviselőkből, sőt az USA szövetségi törvényhozóiból is – több mint 1000 elismerés érkezett LRH számára.

    AZ ADMIN ARANYKORÁNAK ELINDÍTÁSA

    Ahogy David Miscavige az este kezdetén utalt rá, ez a születésnapi ünnepség magában foglalta az LRH-technológia által fűtött „elkerülhetetlen terjeszkedést” is.

    Ezzel az Adminisztráció Aranykorára utalt, amely felteszi a koronát az egyház Aranykorára. David Miscavige visszautalt több olyan mérföldkőre, „amelyet követően soha nem fogunk visszanézni”. Ezek a Tudás Aranykora és a Tech Aranykora II. fázis, azonban azt is hozzáfűzte: „De még mindig hátravan egy utolsó összetevő az Aranykor teljes egyenletéhez.”

    Majd elmondta, hogy az Adminisztráció Aranykora „kiegészíti és felerősíti az összes többit, és végül az egész Aranykor meghozza a gyümölcsét. És igen, LRH ma esti születésnapján pedig elemelkedünk a Földről. Ettől fog mindegyik gyönyörűen kiteljesedni.

    A világ minden tájáról több mint 800 Scientology ügyvezető iratkozott már be az új képzési programra a clearwateri Flagben, a vallás szellemi központjában.

    Az első ideális orgos ügyvezetők, akik lezárták a programot, és akiket kilőttek az egyházaikba, Melbourne, London, Denmark, Scotland és San Francisco képviseletében jöttek, és volt továbbá három floridai is: Orlando, Miami és a „hazai csapat”, Tampa.

    A közönség buzgón ünnepelte az Adminisztráció Aranykora csapatait, ám a legjobb még csak ezután következett.

    VILLÁMGYORS TERJESZKEDÉS

    „És ezzel elérkeztünk ma esti rendezvényünk következő fejezetéhez – mondta David Miscavige a közönségnek. – Bár valójában inkább három fejezetről van szó... három város, két ország, egy dicsőséges realitás.”

    „És hadd mondjam el nektek, hogy még soha nem volt semmi ehhez hasonló.”

    A nagy menet kezdete február 24., a texasi Austinban, ahol David Miscavige egy pompás új ideális orgot avatott fel, amely közvetlenül a Texasi Egyetemmel szemben áll, az állam fővárosában. Ráadásul közvetlenül a „The Drag” nevű úton, Austin kulturális és társadalmi központjában helyezkedik el, ahol mindennap átlagosan 70 000 ember sétál el az egyház utcai szintű, a padlótól a mennyezetig érő ablakai előtt.

    Alig hat nappal később David Miscavige 1600 kilométert utazott délre, Mexikóvárosba, a föld legnagyobb spanyolul beszélő városába, ahol mariachi-zenekar adott szerenádot az egybegyűlteknek. Az esti égbolt alatt David Miscavige vezetésével megünnepelték a Del Valle-i ideális org megnyitását. A 12 emeletes épület, a maga 24 méter magas, kivilágított Scientology feliratával a város fölé tornyosul, és minden irányból kilométerekről látható.

    Ezután, csupán két nappal később, mintegy 3000 kilométerrel arrébb, a télhez képest elképzelhetetlenül meleg, 21 fokos Chicagóban – amit gyakran úgy neveznek, hogy „az USA legjobb nagyvárosa” – David Miscavige több ezer Scientologisttal együtt kilenc nap alatt a harmadik ideális org megnyitóját ünnepelte. A gyönyörűen helyreállított belvárosi műemlék több mint száz éves, és a Printer’s Row-n, a középnyugati nyomdaipar történelmi központjában áll.

    A testet öltött terjeszkedés e hármas megnyilvánulása által megjelenített dicsőséges realitás életteli videóbemutatókban elevenedett meg, és ekként a születésnapi közönség mindhárom megnyitóra eljutott – és mindegyiket eget verő ovációval fogadta.

    E forgószélszerű bemutatóval kelt életre a Nagyban Gondolkodás, és ezekkel a vadonatúj ideális orgokkal világszerte most már összesen 76 van – és továbbiak vannak már a kifutópályán a megnyitó felé haladva.

    A TERJESZKEDÉS AJÁNDÉKA LRH SZÁMÁRA

    Az este egyik legzajosabb fénypontja az volt, amikor bejelentették az éves születésnapi játék győzteseit, és mindez aköré épült, hogy teljesítsék LRH kívánságát, és azt az ajándékot adják neki, amelyet a leginkább akart: TERJESZKEDÉST egy jobb világ építése nevében. E céltól vezetve a missziók, az egyházak, a haladó szervezetek és a kontinentális összekötő irodák egész évben hat kontinensen és több tucat városban versengenek a legnagyobb elismerésekért, és az utolsó napokban néha igen szoros verseny alakul ki.

    Amikor a verseny véget ért, a bajnokok között, akik a győztesek körébe léptek, hogy átvegyék csillogó trófeáikat és versenymezüket, és sütkérezzenek a tömeg ünneplésében, megtalálható volt: a quitói Scientology-misszió Ecuadorból, a kaohsiungi Scientology-egyház Tajvanról, az Ausztrálázsiáért felelős haladó szervezet és a Nyugat-Egyesült Államok kontinentális összekötő irodája.

    JÖVŐKBEN GONDOLKODÁS – NAGYBAN

    Az ünnepség egyik határozott témája volt LRH-nak az a rendelkezése, hogy „Gondolkodj jövőkben”. És ezt hangsúlyozta ki az, amit David Miscavige a következőként mutatott be, és amely az egészen közeli jövővel foglalkozott: a Scientology Network következő évadja. A hálózat elindítása óta elért sikerre reflektálva a következőt mondta: „Több ember lépi át a küszöbünket, mint a történelem során valaha. Sőt – tette hozzá –, azok, akik besétálnak az ajtón, nem is tesznek fel kérdéseket, már tudják, hogy milyen szolgáltatást akarnak igénybe venni! Tehát igen, ez egy új világ.”

    Utána pedig előzetest adott a következő évadból, és a közönség ismét ünneplésben tört ki.

    David Miscavige – továbbra is jövőkben gondolkodva – elismerte, hogy „van egy ajándék, amit nem csomagoltunk ki... még.

    Ez az ajándék annyira grandiózus, hogy hozzá mérhetően grandiózus előkészítést igényelt a kicsomagolása!”

    És miközben a közönség elkezdett izgatottan találgatni, mi lehet az, David Miscavige kimondta: „Ez lesz a párizsi Scientology-egyház és hírességek központja” – aztán bejelentette a néhány hét múlva esedékes megnyitót.

    „Fényárba borítjuk a fények városát” – közölte. Ezután az elragadtatott közönség megtekinthette az Adminisztráció Aranykorában képzett új csapat hazaérkezését. A gyönyörű, hatszintes épület csak néhány utcányira van attól a helytől, ahol az idei Olimpia záróünnepségét rendezik.

    Az állva ünneplő közönség ovációját kétségtelenül tisztán lehetett hallani a clearwateri Courtney Campbell Causeway másik oldalán, sőt egészen az Atlanti-óceánnál, ahogy Európa irányába is elhallatszik.

    AJÁNDÉK LRH-TÓL

    Ahogy az azonnal legendássá vált születésnapi rendezvény a végéhez közeledett, David Miscavige bejelentett egy utolsó ajándékot – LRH-tól minden résztvevőnek.

    Ez az ajándék „LRH nevében is van, hiszen a szavakat ő írta nektek” – mondta, és kijelentette, hogy minden résztvevő kap egy saját példányt LRH kézzel írott verséből, amelynek a címe „Mi vagyunk a Szabad Emberek”, és amely mindenki számára releváns inspirációval lel visszhangra az emberekben.

    Aztán, mielőtt még felhangzott volna a háromszoros hurrá, és a „boldog születésnapot, Sir!”, David Miscavige ezzel zárta a mondandóját:

    „Most azt tapasztaljátok meg, amiről azt mondhatnánk, hogy ez a Scientologist-lét Aranykora és az egyetemes szabadság elnyerésének Aranykora.

    Függetlenül attól, hogy hogyan döntötök a szabadságotok gyakorlását illetően” – folytatta. Majd személyesen mindenkit megszólítva azt mondta: „Tényleg tedd meg a saját következő lépésedet, így te is győzni fogsz, és mi mindannyian győzni fogunk.”

    Mindezt pedig úgy, ahogy LRH halhatatlan versében írta:

    Láncait levetett elménk képes elérni

    A messziségbe és magába fogadni

    A végső Szabadság eszméjét.

    A Scientology
    A
    Kifelé
    Vezető
    Jelzőtábla.

    Mi vagyunk a Szabad Emberek.

    Mi ÉLÜNK!

    Mi Szabadok vagyunk!

    – L. Ron Hubbard